Ауто-мото савез /АМС/ Републике Српске упозорио је јутрос возаче на поледицу, посебно на путевима у планинским предјелима, те на прилазима мостовима, вијадуктима и тунелима.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има и магле, а повећана је и опасност од одрона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце данас ће од 11.00 до 16.00 часова саобраћај бити потпуно обустављен, а возила користити алтернативне путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град или Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Послије 16.00 часова саобраћај ће се одвијати наизмјенично, једном траком.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено и одвија се једном траком.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Радови су актуелни и на магистралном путу Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У Федерацији БиХ /ФБиХ/ получасовне обуставе саобраћаја уз петнаестоминутно пропуштање возила, актуелне су од 7.00 до 16.00 часова, на магистралном путу Јајце-Црна Ријека код мјеста Здаљевац, гдје се изводе санациони радови. Послије 16.00 часова на овој локацији саобраћа се једном траком, наизмјенично.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен је саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на магистралним путевима Сребреник-Орашје кроз тунел Орманица и Ланиште-Кључ.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС-а подсјећају возаче који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ да могу да провјере тренутно стање саобраћаја на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.