Иако бројне апликације за дописивање већ дуже времена имају опцију слања и примања порука на свим уређајима, поруке на Инстаграму корисници засад могу слати само преко мобилног телефона. Извршни директор Инстаграма, Адам Мосери, најавио је да ће се то ускоро промијенити.

Инстаграм већ неко вријеме тестира ову опцију, а сад су и почели да је уводе. Засад је доступна мањем броју корисника, али је Мосери навео да се нада како ће, након тестног периода током којег ће се увјерити да све ради како треба, постати доступна свима.

Веб верзија требала би имати једнаке опције као и она на телефону. Корисници ће моћи да одговарају на поруке, започињати нове разговоре (индивидуалне и групне), а поруке ће се моћи да лајкују и у њима ће се моћи да дијеле фотографије са рачунара. Ако корисници на свом компјутеру одаберу ту опцију, о пристиглим порукама ће им долазити и нотификација.

Ова опција би могла знатно да олакшају живот пословним корисницима и инфлуенсерима који са својом публиком често комуницирају путем приватних порука. Иначе, Инстаграм опцију директних порука и веб верзију има још од 2013. па многима није јасно зашто им је требало толико дуго да то повежу.