Вицо Зељковић, нови предсједник Фудбалског савеза Републике Српске, одмах након избора, поручио је да ће радити на развоју и просперитету фудбала у Републици Српској.

Ово је за мене велика лична сатисфакција, али уједно и одговорност и обавеза. Сигурно да ћемо ставити тачку на све оно што је било у прошлости јер желимо да гледам напријед према развоју и просперитету фудбала у Републици Српској – рекао је Вицо Зељковић одмах по избору на функцију предсједника Фудбалског савеза Републике Српске.

Зељковић сматра да је у овом тренутку најважније да је постигнуто јединство свих фудбаских структура у Републици Српској.

-Први услов је управо то што смо имали данас на Скуштни. Показано је да нема подјела, имамо фудбаско јединство, и треба да то искористимо у будућности. Радићемо на што бољој сарадњи са Фудбалскиим савезом Босне и Херцеговине, држаћемо се стандарда, прописа и Статута и радити у складу са прописаима ФИФА и УЕФА – рекао је он.

Зељковић је данас у Бањалуци на функцију предсједника ФСРС изабран једногласно, а за њега је гласало 47 делагата колико их је и било присутно на Скупштини.

-Прије свега желим да се захвалим на честиткама. Сигурно да је ово данас једна велика сатисфакција за мене лично, али и велика одговорност. Желимо да ставимо тачку на оном што је било у прошлости, на нама је да се окренемо према напријед, да радимо потезе који ће донијети добро фудбалу Републике Српске, а самим тим и клубовима у Републици Српској. Пред нама је доста посла, сигурно да ћемо ових дана прионути на рад. Желимо што прије да направимо корак ка унапријеђењу услова, а први корак ће бити то да се сви клубови растерете како трошкова котизација тако и трошкова службених лица. То би требало да буде потез који ће помоћи клубовима и спортским радницима како би добили елан за рад у настојању да уприједе спортске клубове – рекао је Зељковић.

Унапрјеђење инфраструктуре је велики изазов у предстојећем мандату руководства ФСРС.

-Инфраструктура је велики прблем тренутно. Мудром фудбаском политиком желимо да идемо према унапријеђењу услова у којима егзистирају клубови. Аплицирањем према прјоектима ФИФА и УЕФА преко ФС БиХ покушати да донесемо што више средстава у Репубику Српску. Успоставићемо сарадњу и са самим локалним заједнцама и мислим да ће вријеме које долази испред нас донијети много позитивних ствари за фудбал – истакао је нови предсједник Фудбалског савеза Републике Српске.

Један од основних циљева у наредном периоду биће и унапрјеђење сарадње са Фудбаским савезом Србије.

-Један од наших првх потеза биће званична посјета Фудбалском савез Србије. Већ ових дана ћемо имати прве контакте и видјећемо када је најбољи термин за званичну посјету. Мислим да имамо пуно право на то и не видим ништа спорно у томе да развијамо међусобне односе. Искористићемо то на најбољи начин и видјети шта можемо заједно да радимо. Имамо много актуелних тема и планова, видјећемо шта је реално али ћемо сасвим сигурно покушати тај однос подићи на један виши ниво – рекао је Зељковић.

Ваљић генерални секретар

Нови генерали секретар Фудбалског савеза Републике Српске биће Огњен Ваљић који је у претхоном периоду био именован за вршиоца дужности, потврдио је Вицо Зељковић. Он је додао да ће досадашњи генерални секретар Горан Ћејић, након разрјешења бити смјештен у Одјељење за лиценцирање.

Остаје на челу Борца

Предједник ФСРС Вицо Зељковић у наредном периоду ће остати и на функцији прдсједника ФК Борац.

-Ја сам се обратио комисији за прописе ФСРС која је ту да тумачи сва правила као што је тумачила уназад неколико мјесеци. У овом моменту нема сметњи да обављам функцију предсједника ФК Борац. Мислим да је поштено, морално и коректно заврштити сезону па ћемо видети шта даље – рекао је Зељковић.