Ломљењем славског колача, пригодним културно-умјетничким програмом и додјелом признања данас је у Основној школи „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву обиљежен Савиндан.

Обраћајући се званицама, директор ове установе, Данијела Мрда, рекла је да је Основна школа „Свети Сава“ једна од пет најбољих школа у Републици Српској те да је број ученика који је у константном порасту, гарант да ће, како је навела, Српско Сарајево наставити да се шири кроз завјештање и благослов српског просвјетитеља Светога Саве.

„На нама – просвјетним радницима, али и свима онима који се баве васпитањем дјеце је велика обавеза да чувамо светосавље и да учимо нашу дјецу честитом, поштеном и преданом раду како би израсли у људе који ће једног дана преузети обавезе и бити на понос свима нама“, нагласила је Мрда.

Она је обећала да ће колектив ове школе чинити све што је у њиховој моћи да ученици својим знањем, умијећем и вјештинама на најбољи начин носе и шире дух светосавља.

Мрда је захвалила начелнику општине Источно Ново Сарајево Љубиши Ћосићу, који, како је рекла, води рачуна о потребама ученика и развоју школе и додала да је сигурна да подршка локалне заједнице ни убудуће неће изостати.

Повеља за изузетан допринос развоју и афирмацији школе додијељена је Његовом високопреосвештенству митрополиту дабробосанском Хризостому, а плакете директорима Републичког педагошког завода Републике Српске, Предрагу Дамјановићу, и Олимпијског центра „Јахорина“ Дејану Љевнаићу.