Фото: ИС радио

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић отворили су данас нови објекат Станичног одјељења полиције Требевић.

Лукач је новинарима након отварања изјавио да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске на инсистирање начелника општине успјело систематизацијом да обезбиједи отварање овог станичног одјељења полиције, гдје тренутно ради десетак полицајаца.

„Уколико се укаже потреба, број полицајаца ће бити повећан“, рекао је Лукач, додавши да ће МУП Српске увијек бити на услузи грађанима.

Лукач је навео да је упознат да за дане викенда на овом подручју борави више хиљада туриста, истакавши да је МУП Српске најбитнији сегмент безбједности свих грађана, па тако и туриста.

Он је додао да је општина Источни Стари Град највише урадила када је ријеч о изградњи овог објекта, у којем су, уз полицију, смјештени и амбуланта и канцеларије општинске управе.

Гашановић је захвалио Влади Српске и МУП-у на челу са министром Лукачем који, како је навео, има највеће заслуге за отварање овог станичног одјељења јер је разумио да је оно потребно на Требевићу због становника, али и великог броја туриста.

Он је подсјетио да општина Источни Стари Град граничи са федералним Сарајевом дужином од 40 километара, те да ту границу треба контролисати највише из безбједносних разлога.

Гашановић је рекао да су у изградњу данас отвореног објекта општина и Град Источно Сарајево уложили 350.000 КМ. „Још је остало да се заврши спољно уређење“, рекао је Гашановић.

Отварању новог објекта Станичног одјељења полиције Требевић присуствовао је и начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, те представници Града Источно Сарајево и општина у саставу града.