Фото: Олимпијски центар ,,Јахорина"

Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић изјавио је да је овај центар уложио максималне напоре да безбједност на планини буде на највишем нивоу, ради чега је обезбијеђена подршка Хеликоптерског сервиса Републике Српске и Републичке управе цивилне заштите.

– Хеликоптер ће се на планини налазити 24 часа са два пилота и то је само један од пројеката које смо ове године остварили. Отварањем хангара и доласком хеликоптера највише ће добити скијаши, јер ако хеликоптер спаси један живот, урадили смо много. Људски живот нема цену – рекао је Љевнаић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је Олимпијском центру на првом мјесту безбједност свих посјетилаца, као и превенција.

Према његовим ријечима, центар има одличну сарадњу са Хеликоптерским сервисом Српске, Републичком цивилном заштитом, припадницима Министарства унутрашњих послова, а сви они на планини функционишу као тим.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра “Јахорина” Недељко Елек истиче да је поносан што је ово први Центар у Југоисточној Европи који може својим посјетиоцима да понуди услуге Хеликоптерског сервиса.

– Све што смо реализовали на Јахорини, урадили смо и уз помоћ Владе Републике Српске. Ово је континуирани вид подршке Владе и премијера Српске Радована Вишковића, као и директора Хеликоптерског сервиса Бобана Кустурића – навео је Елек.

Пилот Хеликоптерског сервиса Зорислав Ивановић каже да је њихова подршка на планини само наставак активности које Хеликоптерски сервис Српске свакодневно спроводи кроз широк спектар операција које изводе.

– У сарадњи са Републичком цивилном заштитом, Универзитетским клиничким центром Републике Српске и осталим здравственим установама у Српској, годинама радимо ваздушни медицински транспорт – изјавио је Ивановић.

Он додаје да је изградњом хангара за хеликоптер на Јахорини направљена могућност да дају подршку становништву у источном дијелу Српске и брже одреагују када се појави потреба за ваздушним транспортом.

Према његовим ријечима, све што раде је по налогу Владе Републике Српске и као помоћ Олимпијском центру и свим грађанима Српске за брже и ефикасније медицинско збрињавање.

Замјеник директора Републичке управе Цивилне заштите Дарко Љубоје рекао је да су припадници ове службе увијек на располагању грађанима и привредним друштвима у Српској.

– У сарадњи са општином Пале и Олимпијским центром потписали смо уговор о пружању помоћи, односно обезбиједили смо санитетско возило и медицинског радника. Подршку пружамо и Ски-центру Равна планина у омогућавању што бољих услова и подизању безбједности на већи ниво – истакао је Љубоје.