Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос је проходна, али мјестимично има снијега на коловозима у вишим предјелима и преко планинских превоја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Саобраћај ће данас бити обустављен на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце у периоду од 11.00 до 16.00 часова, а возила ће бити преусмјерена на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град или Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Послије 16.00 часова возила ће се пропуштати наизмјенично, једном траком, а саобраћај ће регулисати семафори.

Из АМС-а упозорили су возаче да поледице јутрос има и у нижим предјелима, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, као и да су учестали одрони.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ због извођења неопходних радова код мјеста Потоци на магистралном путу Јабланица-Мостар до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Спорије због радова саобраћај се одвија и на магистралним путевима Јајце-Црна Ријека и Кључ-Босански Петровац преко Ланишта.

Када је ријеч о граничним прелазима, и даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.