Представници Борачке организације Источно Ново Сарајево јуче су посјетили породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и демобилисане борце у свих шест мјесних борачких организација и уручили им пригодне поклоне.

-Обавеза свих нас јесте да се увијек сјетимо ових људи- изјавио је Срни предсједник Скупштине Борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак.

Он је навео да ће, поводом Дана Борачке организације, сутра бити уручена једнократна новчана помоћ за 50 најугроженијих демобилисаних бораца, а од 18.00 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево биће приказан документарни филм “Кошаре”.

Тушевљак је напоменуо да у оквиру обиљежавања 14. фебруара – Дана Борачке организације и Дана бораца Војске Републике Српске, обиљежавају и Дан Првог српског устанка, а од данас, па до 17. фебруара у Културном центру Источно Ново Сарајево сви заинтересовани могу погледати поставку ратних фотографија.

Он је додао да ће у петак, 14. фебруара, у 12.00 часова, на Војничком гробљу Враца бити служен парастос погинулим борцима.

Борачка организација ове активности реализује у сарадњи са општином, Културним центром и Црквеном општином Источно Ново Сарајево.