На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) нема застоја, нити посебних ограничења, а вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је, због ниске јутарње температуре, могућа поледица у вишим предјелима и преко превоја, а повећана је и опасност од одрона земље и камења на коловоз.

У општини Источна Илиџа због одржавања литије и молебана ради подршке народу Црне Горе од 17.00 до 18.00 часова доћи ће до повремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута од моста за скретање за насеље Војковићи до раскрснице Кула (раскрсница улица Равногорска и Војводе Радомира Путника).

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце данас неће бити обустављен саобраћај, а возила ће се пропуштати наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком, док се на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, саобраћај одвија наизмјенично једном саобраћајном траком због оштећења моста.

Због изградње моста на ријеци Сави, измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, а привремено је постављена саобраћајна сигнализација.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој један.

У току је изградња мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина – Горња Вијака. У току су и радови на дионици регионалног пута Шековићи-Цапарде, а саобраћај се одвија наизмјенично, једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично. Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од 16.00 часова до поноћи часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе преко 3,5 тоне и аутобусе класе М3, а због радова на санацији клизишта. Ова забрана се не односи на аутобусе зворничког превозника “Дринатранс”, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре – Прибој – Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Магла овога јутра смањује видљивост на путном правцу Сарајево-Зеница-Добој због чега је потребан појачан опрез, а ниска температура у јутарњим часовима погодује формирању поледице, посебно у планинским предјелима, на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Учестали су одрони земље или камења, а посједовање зимске опреме законски је обавезно.

На магистралном путу Јајце – Црна Ријека због санационих радова до 16.00 часова долазиће до повремених получасовних обустава, уз 15-минутно пропуштање возила, а након тога наизмјенично, једном траком.

Због извођења неопходних радова код мјеста Потоци на магистралном путу Јабланица-Мостар до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел “Врандук”, до 21.00 час саобраћа се двосмјерно, од 21.00 час до 30 минута послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је након тога до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима дужих чекања на прелазак границе.

Из безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.