Поводом јучашњих провокација и пријетњи Драшка Станивуковића у Народној скупштини Републике Српске, путем фејсбука огласила се и Александра Пандуревић /СДС/. Обраћање преносимо у цијелости и без измјена:

,,Морам ово рећи, људски, без обзира на цијену за коју знам да ћу платити, јер ми читав дан не да мира. Скандалозно је оно данас у НС РС. Породицу Соње Караџић-Јовичевић прогањао је НАТО, прогањао је СФОР. Само она зна како је када ти дјецу претресају у колијевци, када не смијеш да их пустиш у школу. И онда ти неко каже да му је породица била са Додиком у то вријеме, да га је подржавао, а да си ти “издајник“ а да је његова породица морала отићи због Додика.

Соња своју дјецу није послала из земље ни пред претресима и малтретирању НАТО пакта. Она се ни њих није бојала, а камоли неког Додика, Њена породица нема милионе. Као кћерка оног који је политички творац РС живи у стану у поткровљу и вози ауто скромније од мог. На њеном оцу, његовом имену, обогатили су се многи. И они из СДС, и ван њега. Срамота је њихова, ми знамо чија! Он се није обогатио, ни она није. А сви ми волимо да се позивамо на њега, али му исто тако забијамо ножеве у леђа док тамнује далеко од породице. Жао ми је што је вечерас све ово гледао, јер знам да гледа сваку вијест одавде. И жао ми је што га нисмо достојни.

И част ми је што ме он повремено удостоји по неким разговором. И бескрајно сам тужна јер сваки пут након тих разговора спознам колико смо постали изгубљени, непромишљени, неодговорни, лакомислени, себични, егоисти. Он и даље мисли о нама, и брине за нас, без обзира колико њему и његовој породици чинили лоше.“ – истакла је Пандуревићева.

Станивуковић је јуче у Скупштини да потпредсједнику Народне скупштине Републике Српске Соњи Караџић Јовичевић сметају он и Небојша Вукановић, назвавши је „човјеком режима“ који је „уметнут у редове опозиције“.