Фото: Милан Пилиповић/РАС Србија

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ (ФБиХ) коловози су, због кише, мокри и клизави, док је на Влашићу током ноћи падао снијег, па мјестимично расквашеног снијега има на регионалном путу Кнежево-Угар, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Снијег слабијим интензитетом пада у планинским предјелима на истоку, али се за сада не задржава на коловозима.

Због ниске јутарње температуре могућа је поледица, посебно у вишим предјелима.

У ФБиХ су сњежне падавине евидентиране на путевима Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар и Гламоч-Млиниште.

У јужним и југозападним крајевима мјестимично су јачи удари вјетра.

Опрез је неопходан и због одрона камења на коловоз.

На магистралном путу од Клашница до приједорске петље због радова радним данима од 7.00 до 16.00 часова саобраћај се одвија успорено.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце на снази је потпуна обустава саобраћаја, сваки дан осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова. Саобраћај се преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град. Изван времена обуставе саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјенично саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и Укрина-Горња Вијака.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека, због санационих радова од 7.00 до 16.00 часова на снази су повремене получасовне обуставе, уз петнаестоминутно пропуштање возила. Послије 16.00 на овој дионици саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Због неопходних радова код мјеста Потоци на магистралном путу Јабланица-Мостар од 8.00 до 16.00 часова саобраћа се наизмјенично, једном траком, уз свјетлосну сигнализацију.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 5.00 до 21.00 час саобраћа се двосмјерно. Од 21.00 до 00.30 возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничним прелазима Брчко-Гуња.