У Бијељини и Брчком се од 21. фебруара до 23. фебруара одржава боксерски „Европа куп“ на коме ће се предствити такмичари 19 земаља из окружења, а међу њима и чланови Боксерског клуба „Гласинац“ Соколац.

Предраг Бартула, тренер у БК „Гласинац“, рекао је да ће домаћи клуб представљати два такмичара, Вук Мичић и Лука Вељовић.

Међу бројним такмичарима Балкана и Европе, представиће се и наши боксери. Вељовић Лука који је прошлу годину завршио као првак Босне и Херцеговине, који нас је представљао на бројним међународним такмичењима. Он се тренутно припрема за репрезентативне наступе пред одлазак на Европско првенство, које се ове године одржава од 22. априла до 3. маја у Будви. То ће бити јединствена прилика да се такмичар са ових простора надмеће на званичном првенству Европе, казао је Бартула.

Додао је да је БК „Гласинац“ недавно добио потребну опрему за тренирање. Боксерски савез Србије обезбиједио им је ринг, вреће и спортску опрему, а донација је стигла и од породице Бартула из Прага, која је донирала опрему у вриједности око 2 000 КМ. Све наведено биће додатни мотив за постизање још бољих резултата.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.