Фото: ОЦ ,,Јахорина“

У хуманитарној “Трци за живот“ на стази „Пољице“ на Јахорини данас је прикупљено 15.500 КМ за удружења за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ са Пала и „Срце за дјецу“ из Сарајева.

У овој, трећој хуманитарној трци учествовало је око 60 такмичара, а дио средстава је прикупљен и продајом мајица и напитака.

Фото: ОЦ ,,Јахорина“

Побједници трке у дјечијој категорији су Новак Ђерић, Марк Саксер и Денис Булатовић. У категорији одраслих у женској конкуренцији прво мјесто освојила је Хелена Бојанић, друго Јелена Јовановић, а треће Ања Шљивић.

У мушкој конкуренцији најбољи је био Страхиња Ђокановић, другопласирани Владо Лучић и трећепласирани Горан Бајић, док су најбољи бордер и бордерка Новак Жига и Лаура Арзеншек.

Побједницима су уручене вриједне награде које су обезбиједили спонзори хотел „Термаг“, „Вучко“, „Лавина“, „Небојша“, „Винтер“ и „Планет бајк“.

Фото: Соколац-срце Романије

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је новинарима да циљ трке није само прикупити средства, него скренути пажњу на малишане из Удружења са Пала и из Сарајева којима је помоћ потребна.

Он је позвао и друге да слиједе њихов примјер, помогну људима којима је помоћ потребна и покушају бити друштвено одговорни, што је суштина данашње трке.

Љевнаић је захвалио свим учесницима трке, као и осталима који су на било који начин помогли и сви заједно су показали да имају огромно срце.

Новак Ђерић – Фото: Сања Копривица

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да му је драго што је учествовао у трећој зимској хуманитарној трци и захвалио је свима који су дали свој допринос за помоћ дјеци са посебним потребама.

Предсједник Удружења „Сунце“ са Пала Миленко Вујиновић захвалио је Олимпијском центру „Јахорина“ и општини Пале за подршку која траје дуги низ година, без које не би успјели организовати многе активности.

Предсједник Удружења „Срце за дјецу обољелу од рака“ из Сарајева Хикрет Кубат изразио је задовољство подршком, за коју је рекао да је веома значајна и континуирана.

Након проглашења побједника, услиједио је афтер-парти и хуманитарни концерт групе „ОК бенд“.