Сретко Марјановић изабран је за предсједника Општинског одбора /ОО/ Уједињене Српске од 15 чланова на изборној скупштини ове странке на Сокоцу, којом су завршени унутарстраначки избори у Изборној јединици осам.

Марјановић је рекао, обраћајући се присутнима на изборној скупштини, да је план новоизабраног ОО да чланови Уједињене Српске учествују у политичком животу општине Соколац, града Источно Сарајево и Републике Српске.

Он је нагласио да је његов програм рада да Соколац учини, прије свега, бољим мјестом за живот свих становника.

“Оно што је до сада понудила и реализовала и оно што и даље нуди Уједињена Српска, на челу са предсједником Ненадом Стевандићем, јесте шанса младима да на политичкој сцени Српске, крећући се већ трасираним путем, покажу шта знају и умију”, истакао је Марјановић.

Замјеник предсједника Уједињене Српске Славко Дуњић изразио је наду да ће ова странка успјети да до локалних избора у свакој локалној заједници у Српској постане парламентарна.

Он је нагласио да Уједињена Српска тренутно има нешто мање од 100 одборника у Републици Српској, међу којима је највећи број оних који су јој приступили из неких других политичких партија или до сада нису били нигдје ангажовани.

Оно што мене импресионира, а посебно вечерас на Сокоцу, јесте то што ОО Уједињене Српске чине млади и образовани људи, који ће стићи да се формирају као политички прави и зрели људи”, навео је Дуњић.

Он је подсјетио да је политички слоган Уједињене Српске “Не дијелимо се, ујединимо се, браћа смо” записан на свакој чланској карти и у њему је цијели програм ове странке, који треба разрадити.

На првој конститутивној сједници Општински одбор Уједињене Српске Соколац ће изабрати предсједништво и све остале органе ОО.

Изборној скупштини ове странке присуствовали су потпредсједник Уједињене Српске Маринко Драгишић, предсједник регионалног одбора Уједињене Српске Изборне јединице осам Зоран Трапара, предсједници општинских одбора са подручја Сарајевско-романијске регије и начелник општине Соколац Милован Бјелица.