Олимпијски центар /ОЦ/ „Јахорина“ показао је да је, упркос топлој зими, систем за вјештачко осњежавање спасио овогодишњу ски-сезону, као и 2.000 радних мјеста на планини, рекао је данас Срни директор овог центра Дејан Љевнаић.

„То је најважнија порука. Стазе су функцији, добро су припремљене, сви хотелско-угоститељски капацитети си попуњени, и то показује да су инвестиције на Јахорини биле сасвим оправдане“, рекао је Љевнаић.

Он је истакао да се у мјери у којој се реализују задаци из ове зимске сезоне, планирају и будуће љетње активности и пројекти на Јахорини.

„У јуну нам стижу две нове адреналинске атракције за децу и старије, прве у региону, биће инсталиране на Пољицама и биће, уз најдужи алпин-костер у овом делу Европе, веома озбиљан и атрактиванн забавно-рекреативни пакет на Јахорини“, рекао је Љевнаић.

Он је додао да је у плану и асфалтирање пута до врха Јахорине и великог вјештачког језера, што ће омогућити угодну шетњу љубитеља Јахорине у дужини до шест километара.

Према његовим ријечима, тај пут биће освијетљен, тако да ће шетња бити могућа и ноћу, што укључује и незабораван боравак у Олимпијском бару.

Љевнаић и даље тврди да је Јахорина љепша љети него зими.

Када је ријеч о зимским пројектима, Љевнаић је најавио изградњу гондоле из „викенд насеља“, као и нове инсталације у Рајској долини и осњежавање и изградњу нових ски-стаза.

„Ускоро ћемо презентовати и нови модерни ратрак, који нам је неопходан због проширења површине наших ски-стаза, и то је веома скуп, али оправдан пројекат“, каже Љевнаић.