Мокри и клизави коловози већине путних праваца и повећан број одрона на дионицама у усјецима и поред камених косина, карактеришу јутрос саобраћајну ситуацију на путевима у РС.

Возачима скрећемо пажњу на повремено јаке ударе вјетра у западним и југозападним крајевима. На путевима на којима се изводе санациони радови, привремена сигнализација регулише саобраћај, чије је поштовање обавезно. Савјетујемо опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На дионици магистралног пута Бања Лука 2-Српске Топлице, за вријеме извођења радова на изградњи моста преко ријеке Врбас, мијења се режим саобраћаја и регулише привременом саобраћајном сигнализацијом. Радови ће трајати до 12.12.2020. године.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, на снази је обустава саобраћаја, сваки дан, осим недјеље, у времену од девет до 15 часова. Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Због деминерских радова од 7.30 до 16 часова на дионици Босански Петровац-Кључ (превој Ланиште), долази до 15-минутних обустава саобраћаја уз 15-минутно пропуштање возила.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме ове обуставе саобраћај се преусмјерава на друге граничне прелазе.

Из безбједносних разлога и даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на ГП Брчко-Гуња.