Као што сам наслов гласи, ово је представа о чувеним малим бићима плаве боје из популарног истоименог цртаћа „Штрумфови“. Глумачка постава коју чине: Марко Тољевић (Велики Штрумф), Виолета Галовић (Гаргамел) и Наталија Станкић (Штрумфета) приказали су соколачким малишанима како злоћа Гаргамел слави рођендан.

Као и сваки злоћа, Гаргамел покушава да нашкоди Штрумфовима, правећи себи рођенданску гозбу од њих. Узимајући у обзир да се кроз представе приказује однос добро – зло, наши мали другари из Сокоца су овог пута сами извукли поуку да добро увијек побјеђује зло – казала је Наталија.

Она је подсјетила да су на репертоару „Маслачка“ разноврсне представе.

– Ту су краће представе до 40 минута, рађене по узору на цртане филмове, као што су „Штрумфови“ и оне су предвиђене за дјецу предшколског и раног школског узраста. Међутим, радимо и ансамбл представе, и то углавном бајке, рађене по дјелима Браће Грим и сличних аутора. На примјер, за извођење представе „Сњежана и седам патуљака“ једанаест глумаца је на сцени. Оне су дужег трајања и намјењене су мало старијој дјеци. Тесктове купујемо или их пишу Ненад Благојевић и Душан Ранковић, који уједно режирају наше представе – открила је Станкић.

Организатор представе је Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац.

– Ово је једна у низу представа које организујемо у сарадњи са познатим гостима у нашем граду – младим глумцима Позориштанцета „Маслачак“, који сваки пут настоје да на наше најмлађе суграђан пренесу радост и позитивну енергију. Треба истаћи и да су све представе едукативног карактера – казала је директорица Установе Ирена Шућур.

Позориштанце „Маслачак“ из Бијељине постоји дужи низ година. Поред редовног репертоара у овом граду, гостују широм Републиике Српске и Босне и Херцеговине.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.