Када немате партнера, имате све вријеме свијета да себи угађате.

❤ Уживајте у времену које проводите сами са собом

Гледајте омиљену серију, филмске маратоне или се препустите читању неке занимљиве књиге и уживајте у томе. Практикујте ове себичне тренутке колико год можете.

❤ Будите максимално отворени за нова искуства

Направите нешто што вам представља велики изазов или чак изазива дозу страха, нешто што се налази ван зоне у којој се осјећате сигурно и ушушкано. Прекините рутину и направите нешто што није уобичајено. Соло одлазак у биоскоп, окушајте се у нечему што вас је одувијек привлачило, упишите школу планинарења…

❤ Увијек будите сами себи на првом мјесту

Направите нешто за себе, нешто што волите и у чему уживате. Било да је ријеч о јоги или неком курсу, битно је да радите искључиво оно што вам одговара, што вас опушта и пуни вам батерије.

❤ Слободно будите себични

Када сте соло, не правите компромисе око филма који ћете гледати или у којем ћете ресторану вечерати – једино битно је оно што ви желите. На тај начин заправо постајете независне и јаке особе.

❤ Искористите садашњост најбоље што можете

Ако сте од оних које све планирају унапријед или превише анализирате ситуације, најбољи начин за прекидање таквих навика је вријеме које проводите саме. Направите план и почните нешто саме да радите, а телефон оставите код куће тако да вас ништа не може ометати. На овај начин научићете живјети и уживати у садашњем тренутку.