Фото: Б.Марковић

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, и ове године, организовао је прославу 8. марта – Међународног дана жена. Иако је наше друштво и даље традиционално и жене се свакодневно боре за бољи положај, општина Соколац је примјер да су оне изузетно цијењене и поштоване. Томе у прилог иде чињеница да се припаднице љепшег пола налазе на многим значајним позицијама како у локалној управи, тако и у фирмама и предузећима.

Фото: Б.Марковић

Начелник Бјелица, у својој честитки, подсјетио је да је жена стуб породице.

– Знам да, у данашње вријеме, није лако бити мајка, супруга, запослена жена, али наше суграђанке су доказале да успијевају одговорно и успјешно да одговоре својим задацима. Драге даме, будите поносне на оно што јесте и нека вам је срећан сваки дан који проводите као припаднице љепшег пола – поручио је он.

Фото: Б.Марковић

Давне 1910. године у Копенхагену је одржана конференција социјалисткиња, на иницијативу њемачке Кларе Цеткин. На конференцији је установљен празник Дан жена у знак сјећања на демонстрације америчких жена у Чикагу 8. март 1909. године.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.