У Тузланском и Кантону Сарајево обуставља се настава у основним, средњим и високошколским образовним установама у трајању од 15 дана, ради превенције појаве обољелих од вируса корона.

Наредба о обустави наставе, коју је донио Кризни штаб Министарства здравља Кантона Сарајево, на снагу ступа од данас, саопштено је из Кантоналног министарства здравља.

Министарство образовања и науке Тузланског кантона одлучило је да наставе неће бити од сутра, па у наредне двије седмице, наведено је на порталу Владе Тузланског кантона.

Одлуке су донесене на основу препоруке Кризног штаба Федерације БиХ.

Кризни штаб Кантона Сарајево наложио је и обустављање одржавања културних и спортских догађаја у трајању од 15 дана, као и одржавања спортских тренинга за дјецу и младе.

У наредби кантоналног Кризног штаба наведено је да се до даљег обустављају сви одласци здравствених радника у иностранство на организоване стручне и научне скупове, као и на туристичка путовања.

Министарство образовања и науке Тузланског кантона је препоручило да предшколске установе родитељима и старатељима својих полазника предложе да, уколико је могуће, дјецу у наредне двије седмице не доводе у обданишта.

Ресорно министарство ће, узимајући у обзир да не може прекинути рад ових установа, вртићима и центрима за образовања одраслих доставити препоруке за даљи рад и поступање, посебно у дијелу чишћења, дезинфекције и провјетравања просторија.