Фото: Б.Марковић

Директор СШЦ „Василије Острошки“ Соколац Мирослав Максимовић и в.д. директора Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић огласили су у виду саопштења поводом обуставе рада основних, средњих и високошколских установа у Републици Српској.

Максимовић је истакао да си на основу предузетих мјера које је наложила Влада РС, Министарство просвјете и културе РС и Министарство здравља и социјалне заштите обуставили одвијање наставе у средњој школи у Сокоцу.

– Успјели смо да благовремено обавијестимо ученике и наставнике да се настава неће одвијати до 30. марта ове године, како је и наведено у саопштењу Владе. Настава се данас није одвијала, а на посао су дошли само административни радници, који због описа посла нису могли изостати. У том смислу бићемо на располагању уколико се укаже потреба за издавањем диплома, или неког другог потребног документа. За крај марта планирали смо детаљну дезинфекцију простора, прије него што ученици поново сједну у школске клупе, казао је Максимовић.

Он је нагласио да још немају информације о евентуалној надокнади пропуштених часова.

Ђорђе Рајић, в.д. директора Основне школе „Соколац“ рекао је да је Основна школа у складу са одлуком Владе РС о увођењу превентивних мјера са циљем спријечавања ширења корона вируса и на основу дописа Министарства, које су добили јутрос, обуставила васпитно – образовни рад у периоду од 11. до 30. марта 2020. године.

– Ту смо информацију јуче објавили на нашем школском веб-сајту, на ком се грађани могу информисати и наредних дана. Објављиваћемо све нове информације које будемо добијали од надлежних институција. Према наредби све активности школе су обустављене, укључујући сва такмичења, како општинска, тако и регионална. Уколико се догоди нека промјена везана за обуставу наставе, сви ће благовремено бити обавијештени, казао је Рајић.

Влада РС је одлучила да ће се сва спортска такмичења одржавати без присуства публике, а забрањени су концерти, позоришне представе и друга већа окупљања.