Начелник општине Соколац Милован Бјелица и директорица ДЗ „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац, др Адријана Станар издали су саопштење у коме стоји:

Регистровани су случајеви заражених корона вирусом  у Републици Српској и то је посљедица великих миграција и кретања становништва. Веома је важно да се особе које су радиле или туристички боравиле у земљама гдје је регистрован корона вирус, јаве телефоном породичном љекару у Дом здравља због даљег поступања.

За све грађане Сокоца на располагању су бројеви телефона 057/448-399 и 057/448-543, на којима могу добити савјет, препоруку, правила понашања, као и све што их буде занимало око новонастале ситуације.

Апелујемо на грађане да  прате  и поступају по инструкцијама Министарства здравља и социјалне заштите РС и ЈЗУ Института за јавно здравство РС, а све у циљу адекватног збрињавања пацијената  евентуално позитивних на корона вирус и сузбијања ширења заразе.

На подручју општине Соколац до сада нису евидентирани случајеви корона вируса и нема мјеста за панику, а поштовање мјера опреза и превенције је  неопходно.