Према писању Гласа Српске председник ГОСДС Бијељина је започео регистрацију СДС-а Семберије.

Ову информацију је Мићић демантовао у понедјељак прије искључења из странке.

Слично су тада рекли и његови сарадници, уз напомену да ће о свему размишљати након одлуке Предсједништва СДС.

Тренутно се медијима преплићу приче о томе да Мићић има понуду Прве СДС да јој приступи, али и да у самом СДС-у постоји спремност међу истакнутим члановима да подрже Мићића на Главном одбору и ванредној скупштини странке.

Предсједник Прве СДС Радомир Лукић истакао је да је судбина Миће Мићића, који је искључен из СДС-а, израз тврдоглаве политике садашњег руководства те странке о сарадњи са водећим странкама у Српској, када је неопходно јединство о базичним стварима за опстанак српског народа.

– Нама треба јединство, разумијевање, а не треба нам размимоилажење до оног степена да се готово са гађењем тврди да нема никакве сарадње са СНСД-ом и да СДС, како је то рекао њен педсједник Мирко Шаровић, може само да сруши и замијени лидера СНСД-а Миорада Додика – поручио је Лукић.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да је то поновљена ситуација од прије двадесетак година те да су улоге само промијењене.

СДС сада убире тантијеме потеза које је чинио некадашњи предсједник странке Младен Босић и он је са својим сљедбеницима довео до тога да СДС прво пита странце и политичко Сарајево шта треба да ради, а то послије саопшти јавности Српске, не питајући се шта народ Српске мисли о томе – нагласио је Лукић.

Дугогодишњи функционер СДС-а и начелник Сокоца Милован Бјелица поручио је Мићи Мићићу у отвореном писму да “треба да искористи механизме и да тражи да о његовом статусу у странци одлучује Главни одбор и Скупштина странке”.