Број: 02-503-10/1
Датум: 14.03.2020.године

На основу члана 82. став 3. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“, број 97/16 и 36/19), члана 88. Статута општине Соколац („Службене новине града Источно Сарајево“, број 17/17 и 33/17) начелник Општине Соколац доноси:

НАРЕДБУ
О САНИТАРНО – ХИГИЈЕНСКИМ МЈЕРАМА СА ЦИЉЕМ ЗАШТИТЕ СТАНОВНИШТА И РАДНИКА

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, начелник Општине Соколац, на основу закључака са сједнице Форума за безбједност одржане 13.03.2020.године, доноси сљедеће наредбе:

1. Препорука свим радницима у јавним установама, продавницама, маркетима, угоститељским објектима, кладионицама и јавном превозу да користе заштитне маске и рукавице (због додира са новцем)

2. Чишћење радних површина у јавним установама, продавницама, маркетима, угоститељским објектима, кладионицама и јавном превозу асепсолом и алкохолом више пута у току радног дана

3. Чишћење столова у угоститељским објектима више пута у току радног дана

4. Чишћење санитарних чворова и тоалета одговарајућим средствима више пута у току радног дана

Наредба ступа на снагу одмах.

Препорука свим правним лицима да редовно обавјештавају локалне власти о ситуацији на терену, о евентуалним промјенама, као и о снабдјевености тршишта и робним резервама.

Моле се старији суграђани да без преке потребе не напуштају своје домове, а све у циљу превентивних мјера и смањења ризика од ширења корона вируса. Руководство општине Соколац је у сталном контакту са власницима трговинсих ланаца на подручју општине Соколац и исти су обезбиједили довољене количине основих животних намирница.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица