Фото: С.Рајић

Због актуелне епидемиолошке ситуације која је задесила нашу земљу, а у циљу сузбијања ширења корона вируса, на основу Наредбе Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске начелник општине Соколац Милован Бјелица данас је донио Наредбу о хитној дезинфекцији свих јавних објеката, површина и средстава јавног превоза.

Према донешеној наредби упосленици Ветеринарске станице у Сокоцу обавили су дезинфекцију Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Соколац, Спортске дворане, Спортске сале ,,Лименка“, објекта ,,Клубане“ на стадиону „Бара“, Јавне установе Центар за социјални рад Соколац, зграде општине Соколац, Полицијске станице Соколац, Просторија Општинске цивилне заштите и Пореске управе, Парохијског дома и цркве Романијске Лазарице, а у току сутрашњег дана дезинфексција ће бити урађена и у Основној школи Соколац и Средњошколском центру Василије Острошки.

Фото: С.Рајић

Ветеринска станица Соколац на иницијативу општине Соколац, а у складу са наредбом Министарства здравља и социјалне заштите Владе РС о хитној дезинфекцији и санитацији свих јавних установа и објеката са појачаном фреквенцом и кретењем људи оформила је тим који ће испунити захтјеве хитне дезинфекције.

– У вези са глобалном пандемијом корона вируса и појачаним кретањем људи из заражених подручја, а према наредби Министарства здравља и социјалне заштите РС и општине Соколац о хитној дезинфекцији свих јавних површина и објеката са појачаним кретењем људи, Ветеринарска станица Соколац је у врло кратком временском року оформила тим за санитацију и дезинфекцију који чине четири члана, затим прибавили смо сва дезинфекциона средства и у рад ставили моторне, електричне и ручне прскалице. У првом кругу обухваћене су установе од јавног значаја у којима је највећа фреквенца кретања људи. Други круг биће угоститељски објекти и предузећа са великим бројем запослених. Искористили смо недјељно поподне из разлога што је тада најмање присуство људи у поменутим објектима, тако да смо први, ургентни круг дезинфекције успјели да завршимо у току данашњег дана, рекао је др.вет.мед Мирко Станишић који је упослен у Ветеринарској станици Соколац.

Фото: С.Рајић

Од дезинфикационих средстава упосленици Ветеринарске станице Соколац користили су вироцид за унутрашњу дезинфекцију, а за вањске и прилазне путеве коршћени су хлорни препарати.

Фото: С.Рајић

Према Наредби о хитној дезинфекцији свих јавних објеката, површина и средстава јавног превоза у року сутрашњег дана биће обављена дезинфекција јавних објеката и предузећа: Аутобуска станица ,,Аутохерц“ Соколац, ЈЗУ ДЗ ,,др Љубомир Ћеранић“ Соколац, Јавна здравствена установа Психијатријска болница ,,Соколац“ Соколац, Јавна здравствена установа Завод за форензичку психијатрију ,,Соколац“, Поште Српске – РЈ Соколац, Јавно предузеће шумарства ,,Шуме Републике Српске“ а.д. Соколац, Јавна установа Завод за запошљавање РС – Биро Соколац, Јавна установа Народна библиотека Соколац и ЈПШ ,,Шуме РС“ а.д. Соколац – Шумско газдинство ,,Романија“ Соколац.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.