У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској и Електродистрибуција Пале – Радна јединица Соколац предузела је све законске мјере које је одредила Влада РС за заштиту својих радника поводом ванредне ситуације, изазване пандемијом вируса корона.

Руководилац РЈ Соколац Блаженко Булајић истиче да се примјењују заштитна средства а извршена је и дезинфекција просторија и радних површина од стране Ветеринарске станице Соколац.

– Смањили смо број запослених и рад ангажованих људи, радимо само неопходне радове на подручју општине Соколац, како би смањили контакт са људима у циљу спречавања ширења новог вируса корона, рекао је Булајић.

Према његовим ријечима, снабдјевање електричном енергијом на подручју општине је уредно али је упутио апел људима да приликом прољетних чишћења ливада, не пале и не изазивају пожаре, јер је претходних дана због великог броја пожара дошло и до прекида у електроснабдјевању.

– Поред свих наших редовних активности на одржавању електро – мреже, имали смо и ванредне околности, тако да молим становништво Сокоца да не врши паљење, јер смо имали кварове на далеководима из тих разлога, а прекид у електроснабдјевању сигурно не треба људима у оваквој епидемиолошкој ситуацији, додао је руководилац РЈ Соколац Блаженко Булајић.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.