Интерактивна настава за ученике Основних школа у Републици Српској одвија се уредно, а од данас је почео и упис дјеце у први разред.

В.д. директора Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић казао је да је већ друга недјеља како се настава одвија на овај начин, ученици и наставници су у свакодневној комуникацији и постигнут је наставни континуитет.

Основна школа „Соколац“ од данас до петка организује упис ученика у први разред. Позивамо све грађане чија ће дјеца у току ове године навршити шест година да пријаве ученике. Због специфичности ситуације, у којој се тренутно налази Република Српска, упис првачића ће се вршити искључиво телефонским и електронским путем, појаснио је Рајић.

Термини тестирања дјеце биће накнадно одређени у складу са препорукама надлежних институција, о чему ће родитељи благовремено бити обавијештени.

Родитељи дјецу могу пријавити на број телефона 057/448-038 или преко мејл – адресе pedagog@ossokolac.edu.ba.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.