Одјељење Комуналне полиције Соколац јуче је обавило двадесет контрола лица која се налазе у кућној изолацији. Према ријечима шефа Одјељења Бојана Маринковића сва лица су затечена на пријављеној адреси. Истиче да су се у великој мјери поштовале и остале мјере које је предузео Републички и Општински штаб за ванредне ситуације.

– Општински Штаб је дао овлаштења лицима која ће у наредним данима помагати Комуналној полицији у вршењу надзора свих предузетих мјера у циљу спријечавања ширења заразе вирусом корона. Податке о евентуалним прекршајима достављаће нашем одјељењу, а ми ћемо их, након провјере достављати инспекторима, казао је Маринковић.

Он истиче да су имали неколико анонимних пријава које се односе на поштовање наредбе о ограничењу рада трговинских, угоститељских, занатских, услужних и других објеката и служби на територији општине Соколац.

– Добили смо анонимне дојаве да појединци крше ову наредбу. У моменту наше контроле нисмо затекли лица у објекту. Овим путем позивам све на одговорност, јер уколико се установи кршење прописа, починиоцима слиједи новчана казна, а пријети им затварање објекта и одузимање радне дозволе.

Према његовим ријечима јуче је извршена подјела веће количине дезинфекционих средства, како би грађани одговорили наредби везаној за чишћење и дезинфекцију јавних и приватних површина и објеката.