Према наредби Владе Републике Српске и Министарства управе и локалне самоуправе, Комунална полиција општине Соколац у протекла двадесет и четири часа извршила је 56 контрола лица у самоизолацији, као и контролу рада трговинских, угоститељских, занатских и других објеката и служби.

Начелник одјељења Комуналне полиције општине Соколац Бојан Маринковић истиче да је једно лице санкционисано због непоштовања кућне изолације.

– Лице није поштовало наредбу о самоизолацији и службеници Полицијске станице Соколац су издали прекршајни налог у новчаном износу од 500 КМ. Лице је враћено на адресу, на којој треба да буде у кућној изолацији и биће предмет редовне контроле сваки дан. Ријеч је о возачу теретног камиона, који је на граници добио рјешење од здравственог инспектора, појаснио је Маринковић.

Када је у питању контрола над радом трговинских, угоститељских, занатских и других услужних објеката на подручју општине Соколац, нису забиљежени случајеви непридржавања мјера.

Према посљедњем ажурирању података из Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, на подручју општине Соколац, 143 лица се налазе у самоизолацији, док је њих 14 изашло из здравственог надзора. Сва лица су доброг општег стања и нису забиљежени симптоми акутне респираторне инфекције. Очекује се да ће у дане викенда из кућне самоизолације изаћи 35 лица.