Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и градоначелници Источног Сарајева и Градишке, те начелници општина Модрича, Милићи, Дервента, Рибник, Челинац, Калиновик, Пале, Соколац, Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа констатовали су у телефонском разговору да је ситуација у овим локалним заједницама задовољавајућа и да нема нема застоја у снабдијавању животним и другим намирницама.

Вишковић је са градоначелницима и начелницима разговарао о епидемиолошкој ситуацији, поштивању мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и градских и општинских штабова, као и о снабдјевености животним намирницама у овим локалним заједницама, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Премијер Српске упознао је саговорнике о томе да је Републички штаб за ванредне ситуације продужио важење својих закључака до 13. априла, те да је и кориговао поједине који се, између осталог, односе на рад појединих трговинских објеката и кретање лица са навршених 65 година и старијих.

У саопштењу се наводи да је апеловано да се грађани досљедно придржавају свих прописаних мјера заштите од вируса корона, посебно они којима је наређена кућна изолација.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић свакодневно је контакту са представницима власти у локалним заједницама у Српској, у којима има грађана позитивних на вирус корона, с циљем пружања помоћи и што бржег превазилажења тренутне ситуације.