И овог јутра на подручју општине Соколац ситуација је стабилна, као и током протеклих мјесец дана откад је регистрован први случај вируса корона у Републици Српској. Свакодневно се смањује број лица у самоизолацији, а према подацима Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ сада их има 18.

– За три лица је истекао период кућне изолације, а током јучерашњег дана није било нових пријављених. Епидемиолошка ситуација на подручју наше општине је стабилна. Захваљујем се грађанима на поштовању свих прописаних мјера и коректној сарадњи – казала је директорица ове установе педијатар др Адријана Станар.

Комунална полиција Соколац у току протекла 24 часа извршила је контролу над једанаест лица, којима је изечена мјера кућне изолације.

– Сва лица била су на пријављеним адресама, тако да се нисмо срели са кршењем ове, али и других наредби над којима наше одјељење врши контролу – изјавио је шеф Одјељења Комуналне полиције Бојан Маринковић.

Узимајући у обзир да је протеклих дана изразито смањен број прекршаја мјере кућне изолације, Маринковић коментарише да су томе допринијели како ригорозне казне, тако и пробуђена свијест код становништва.

Он је апеловао на наше суграђане који бораве у земаљама ван Републике Српске и БиХ, укључујући и регион, да не долазе у вријеме Васкршњих празника без пријеке потребе.

– Уколико будемо имали таквих случајева, све пристигле особе биће смјештене у карантин који је Општински штаб за ванредне ситуације Соколац организовао у Спортској дворани. Дакле, за таква лица неће бити изречене мјере кућне изолације – истиче Маринковић.

До сада је у Сокоцу за 180 лица изречена мјера кућне изолације.