Српска православна црква и вјерници данас славе Благовијести, дан када се Хришћани подсјећају доласка Архангела Гаврила који је Богородици јавио благу вијест да ће родити Сина Божијег.

Спада у ред Богородичних празника и увијек се слави 7. априла по новом календару. Данашњи велики празник је и крсна слава ЈП“Инфо центар“ Соколац.

Свечано и достојанствено, поштујући препоруке Владе РС и Општинског штаба за ванредне ситуације, уз предузете мјере предострожности како у свакодневном раду тако и у обиљежавању крсне славе, чин ломљења славског колача обављен је у цркви Св. Пророка Илије у Сокоцу.

– Нека Бог чува све запослене у вашој информативној кући, да нам здрави и весели доносите само лијепе вијести као и данашњи празник. Вриједно и предано обављате свој посао и сада у отежаним условима и овим посебним околностима, наставите тако – поручио је протојереј ставрофор Илија Чупић, честитајући крсну славу.

Свечаној трпези, у просторијама „Инфо центра“, присуствовали су запослени који због смањења социјалних контаката раде према распореду какав захтијева ванредно стање које је на снази.

Колико се у нашем народу поштују Благовијести говори и вјеровање да данас ни птице у шуми не свијају гнијезда. Светкују га посебно жене, молећи се Светој Богородици. По народном вјеровању док овај дан не прође, људи се још боје зиме.