Фото: Б.Радоњић

Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац донирано је пет стотина заштитних маски са филтерима и петнаест визира, које је обезбиједио Штаб за ванредне ситуације Града Источно Сарајево.

Замјеник градоначелника Данко Вучетић, уручио је поменуту донацију истичући да је Градска управа заштитну опрему обезбиједила у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Источном Сарајеву.

– У оквиру донације заштитне опреме домовима здравља на подручју свих шест општина које покрива Град Источно Сарајево, укупно је обезбијеђено 15.000 маски, девет са филтерима и шест хиљада маски без филтера, као и одређени број визира. Визири су иновација ЕТФ-а, који су тестирани по свим стандардима, додао је Вучетић.

Према његовим ријечима, руководство Градске управе интензивно тражи добављача који би могао да испоручи потребну количину заштитних одијела за здравствене раднике који су у директном контакту са потенцијално обољелим лицима.

Директор Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ педијатар др Адријана Станар је изразила велику захвалност поводом дониране опреме.

Фото: Б.Радоњић

– Ово је вриједна донација, а добили смо је у моменту када нам је неопходна, тако да се не може мјерити њена вриједност. Захваљујем се Градској управи, јер су препознали наш проблем и тачно увидјели шта нам је најпотребније, истакла је др Станар.

Поред соколачког дома здравља, двије стотине заштитних маски је донирано ЈЗУ Психијатријска болница Соколац, а стотину маски Удружењу пензионера.