У протекла 24 часа у Републици Српској је потврђено 17 нових случајева заразе новим вирусом корона, потврдио је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Десет особа је из Бањалуке, три особе су из Лакташа, двије из Мркоњић Града, једна из Источне Илиџе и једна из Прњавора.

У лабораторијама је тестирано 416 узорака.

– Тестиран је низ здравствених радника у овом турнусу и позитиван је један љекар из УКЦ Републике Српске. Ради се о колеги који је раније био негативан, а сад је позитиван – каже Шеранић.

– Од новопотврђених, углавном се ради о породичним контактима и директним контактима, али и имамо и лица која нису могла навести како су се заразила, због чега се не смијемо опустити и морамо остати код куће и понашати се одговорно. У Српској има укупно 365 позитивних на вирус корона, а од посљедица вируса до сада је преминуло 13 особа – потврдио је министар.

Укупно је 81 особа до сада опорављена у Српској, а највише из Бањалуке.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске на одјељењу Ковид смјештено је 46 особа, са тешком клиничком сликом, а на респиратору су четири особе.

На старој локацији клинике за плућне болести је 59 пацијената, са лакшом клиниочком сликом, а у УКЦ у изолацији четири особе чекају налаз.