На подручју општине Соколац нема потвђених случајева заражених пацијената новим вирусом корона, а Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ свакодневно врши здравствени надзор лица која се налазе у самоизолацији.

Директорица Дома здравља педијатар др Адријана Станар апелује на грађане општине Соколац, да се и даље придржавају свих превентивних мјера у циљу спријечавања ширења вируса корона.

– Тренутно се и самоизолацији под здравственим надзором налази осамнаест лица, док је за 168 лица која су била пријављена на подручју општине Соколац истекла ова мјера. Укупан број лица која су била и која су још у самоизолацији је 186. Јуче су се пријавила три лица, ријеч је о возачима, који су у транзиту, док је за три лица претходног дана истекао здравствени надзор, појаснила је др Станар.

Комунална полиција општине Соколац врши контролу наредби Републичког штаба за ванредне ситуације, као и контролу лица у самоизолацији. Начелник одсјека Комуналне полиције Бојан Маринковић истиче да је јуче извршена контрола 12 лица у самоизолацији, све наредбе се уредно спроводе, као и да нису евидентирана кршења истих.

– Од уторка је ступила на снагу нова Наредба о додатним епидемиолошко – заштитним мјерама и ограничењу окупљања. У сарадњи са Полицијском станицом Соколац контролишемо њено провођење, више превентивно него репресивно. Сугеришемо грађанима да морају носити заштитне маске и рукавице, као и да пазе на социјалну дистанцу од 1,5 метар. Неопходно је и да се придржавају забране окупљања више од три лица на јавном мјесту, као што су излетишта и спортски терени на отвореном простору, додао је Маринковић.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас да је вирусом корона у Српској заражено још 17 лица, тако да је њихов укупан број 365.