Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија по претежно сувим коловозима, а возачима се савјетује да путују само ако је то неопходно и да се придржавају мјера заштите од вируса корона, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, а пролаз возила је регулисан саобраћајном сигнализацијом.

Вангабаритни превоз креће се путним правцима Лапишница-Рогатица-Ново Горажде и Станић Ријека-Каруше-Подврсник-Требиње-Мокри Долови, Цапарде-гранични прелаз Каракај, Станић Ријека-Каруше и Бањ Брдо-гранични прелаз Рача.

Возачима на тим дионицама савјетује се да буду опрезни и да поштују упутства лица из пратње.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце до 9. маја потпуно је обустављен саобраћај и преусмјерен на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

Радови се актуелни на магистралним путевима Бањалука-Челинац у насељу Зелени Вир, Клашнице-Шарговац, на улазу у Прњавор због изградње кружног тока, затим Дрињача-Власеница, Јоховац-Руданка, Чатрња-Градишка, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика и у Прибоју преко моста на Лабуђанској ријеци.

Због активираних клизишта једном траком саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака, на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, и на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У Федерацији БиХ саобраћај је измијењен на путним правцима Јајце-Доњи Вакуф због санационих радова у тунелу Винац, Србљани-Босанска Крупа кроз кањон Уне и Сребреник-Орашје у тунелу Орманица.

Измјене у одвијању саобраћаја и даље су актуелне на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук.

Када је ријеч о граничним прелазима, појачана је фреквенција теретних возила на граничном прелазу Градишка на улазу у БиХ, док на осталим прелазима јутрос нема дужих задржавања.

И даље су на смази мјере које су увеле Србија, Хрватска и Црна Гора с циљем спречавања ширења вируса корона.