Возачима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се савјетује опрез због мокрих и мјестимично клизавих коловоза, смањене видљивости и одрона на појединим дионицама, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Из АМС-а подсјећају возаче на забране кретања у Републици Српској због спречавања ширења вируса корона, које су на снази данас и сутра од поднева до 5.00 часова наредног дана.

На подручју ФБиХ потпуна забрана кретања на снази је вечерас од 22.00 до сутра до 5.00 часова ујутро.

Возачима се савјетује да и унутар БиХ путују само у неопходним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од вируса корона.

Поводом Међународног празника 1. маја на подручју Републике Српске забрањен је превоз експлозивних материја до вечерас до поноћи.

Из истог разлога забрана превоза експлозивних материја на подручју ФБиХ на снази је до сутра у поноћ.

Измјене у одвијању саобраћаја, као и обуставе, актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови.

Радови су актуелни на путним правцима Бањалука-Челиница у насељу Зелени Вир, Котор Варош-Ободник, Котор Варош-Кнежево, на улазу у Прњавор гдје је у току изградња кружног тока, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, те Јоховац-Руданка на подручју Добоја.

Обуставе су на снази на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце, а возила се преусмјеравају на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град, те на путу Лукавица-Пале.

У ФБиХ у тунелу Врандук на путу Зеница-Немила ни вечерас, због празника, неће бити обуставе саобраћаја.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.