Вирус корона потврђен је код још 16 особа у Републици Српској чиме је укупан број заражених порастао на 985, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске. У посљедња 24 часа обављено је тестирање 347 лабораторијских узорака, а вирус је потврђен код 11 жена и пет мушкараца.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији у општини Соколац, доктор педијатар и директорица Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, Адријана Станар, истакла је да је у нашем граду епидемиолошка слика повољна.

– Под здравственим надзором је седам лица. Ова мјера јуче је истекла за једно лице, док је протеклог дана једно лице стављено под здравствени надзор. У општинском карантину смјештено је пет лица, чије је здравствено стање добро. Нико од њих не испољава знаке респираторне инфекције и фебрилности, казала је Станар.

До сада је у Републици Српској потврђено 985 случајева вируса корона, а од његових посљедица преминуле су 43 особе, док се 381 особа опоравила.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске подсјећа грађане да се строго придржавају прописаних мјера ради сузбијања ширења вируса корона.