На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ слабија магла могућа је у котлинама и дуж ријечних токова, а из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на повећану опасност од одрона камења и земље на коловозе.

Од вечерас у 22.00 до 5.00 часова ујутро на снази је забрана кретања на подручју Републике Српске, а особама старијим од 65 година кретање је дозвољено сваки дан у времену од 7.00 до 13.00 часова.

На релацијама путева међуентитетска линија Угар – Бањалука – Прњавор – Брчко – Бијељина, међуентитетска линија Цапарде – гранични прелаз Каракај, међуентитетска линија Станић Ријека – међуентитетска линија Каруше и међуентитетска линија Бањ Брдо – гранични прелаз Рача креће се вангабаритни терет па је возачима упућена молба за опрезнију вожњу и да поштују упутства лица из пратње.

На регионалном путу Црна Ријека – Бјелајце и даље је потпуно обустављен саобраћај и преусмјерен на путне правце Кола – Стричићи – Чађавица – Мркоњић Град и Црна Ријека – Јајце – Мркоњић Град.

Због радова на раскрсници на споју ауто-пута Бањалука – Добој и магистралног пута Јоховац – Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на на том магистралном путу.

На дионици Модрича један – Вукосавље/Јакеш/ – Подновље – Шешлије – Јоховац – Руданка – Добој – граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, због радова измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка – Добој један.

Због изградње раскрснице на дионици магистралног пута Горња Вијака један – Дервента и на регионалном путу Горња Вијака један – Горња Вијака два измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на магистралном путу Дрињача – Милићи – Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја, па из АМС возаче моле да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену сигнализацију.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња – Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука два – Српске Топлице, за вријеме изградње моста преко ријеке Врбас, промијењен је режим саобраћаја и регулисан привременом сигнализацијом.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод – Оџак у мјесту Клакар Доњи и на дионици магистралног пута Пелагићево – Градачац у мјесту Турић Просјек у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента – Подновље, на деминерском радилишту „Горњи Божинци“ у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици магистралног пута Котор Варош – Ободник измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње мале хидроелектране.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош – Кнежево, у мјесту Живинице, па у интервалу од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

У току је изградња мале хидроелектране „Крупац“ на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац – граница Републике Српске /Богатићи/, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком уз постављене семафоре.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини – граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалном путу Укрина – Горња Вијака, као и на на регионалном путу Шековићи – Цапарде.

На дијелу регионалног пута Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком, док се на регионалном путу Прибој-Лопаре, у мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, саобраћај због оштећења моста, такође одвија наизмјенично, једном траком.

На регионалном путу Површнице – Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре – Прибој – Бањ Брдо.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због клизишта, одвија једном траком наизмјенично.

Због покретања клизишта на локалном путу Сводна – Брезици, на подручју општине Нови Град саобраћај се одвија једном траком.

На подручју ФБиХ данас почињу радови на санацији моста у центру Кладња, због чега ће се преко моста саобраћати једном траком, наизмјенично.

Због радова на мосту на дионици ауто-пута Високо – Какањ, код мјеста Добриње, саобраћај је обустављен и преусмјерава се двосмјерно супротном коловозном траком.

Због редовног сервисирања тунела „Вис“, „25. новембар“ и „Граб“ на дионици ауто-пута Тарчин – Лепеница саобраћа се двосмјерно, супротном коловозном траком.

Због радова у тунелу „Винац“ на магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу око тунела.

На магистралном путу Зеница – Немила кроз тунел „Врандук“ од 5.00 до 21.00 час саобраћа се двосмјерно.

Од 21.00 до 00.30 часова возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила тежа од 7,5 тона алтернативне правце Добој – Шићки Брод – Сарајево и Жепче – Завидовићи – Олово – Сарајево.

У току су радови и на дионицама Тузла – Орашје, Доња Ораховица – Шићки Брод, Прозор – Јабланица, Сарајево – Вогошћа и Бугојно – Горњи Вакуф/Ускопље.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затворили све граничне прелазе према БиХ.

Улазак у те земље је дозвољен само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

Имајући у виду огромне напоре које медицински радници у Републици Српској сваког дана улажу да помогну свим обољелима упркос опасности од вируса корона, АМС Републике Српске донио је одлуку да бесплатно пружи услугу превоза возила здравствених радника Српске који остану у квару или им затреба друга врста помоћи на путу на територији Републике Српске и БиХ.

АМС заједно са својих 49 ауто-мото друштава захваљује свим возачима камиона, који упркос опасности од вируса корона максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и другим производима.