Далибор Мрдић дугогодишњи је новинар и водитељ који ће ускоро обиљежити и прву годину рада на Н1 телевизији. Јавности у БиХ препознатљив је по својим ранијим ангажманима на БН ТВ, али и радију и неколико регионалних часописа. Професионалну каријеру успјешно гради већ 25 година, прошао је неколико редакција и једно је од ријетких имена у нашој земљи које је знање и вјештине стицао кроз све облике медијског рада.

– Радио ми је прва љубав и баш недавно сам се сјетио како сам још као дијете, на путу од куће до школе и назад, увијек водио неку моју „замишљену“ радио-емисију. Послије су дошле неке друге животне жеље и планови, али ето, ипак ми се десио радио. Радио има ту своју предност да вас људи не виде, не знају како изгледате, што вам даје додатни осјећај слободе. Доста је бржи медиј и допушта много импровизације. С друге стране, рад у новинама значи да ипак остане неки писани траг онога чему сте посветили одређено вријеме и пажњу. А телевизија… Телевизија меље људе, али је некако логичан слијед рада у новинарству-говори Мрдић.

У каријери је реализирао више од 100 интервјуа са саговорницима из различитих области, међу којима су Раде Шербеџија, Сека Саблић, Здравко Чолић, Мустафа Надаревић, Бајага, Јасна Диклић, Роберт Просинечки, Небојша Глоговац…

Осим медија, гаји и љубав према музици. Рад на телевизији у њему је побудио интересовање и за видео продукцију, тако да већ седам година кроз матичну кућу Инвенио Филмс снима и продуцира ТВ рекламе и музичке спотове за бројна позната домаћа и регионална музичка имена, а који биљеже велику популарност и гледаност.

Све је почело мојим доласком на телевизију, прије 16 година. Увијек су ме занимали и други сегменти посла, па тако и ТВ монтажа. У том периоду је неким колегама, који су се успут приватно бавили видео- продукцијом, затребао сарадник и ту је почео мој ангажман на музичким спотовима и ТВ рекламама. Након пар година оформио сам сопствени тим, који уз мене чине Дејан Чабрило, директор фотографије, и Игор Лале, задужен за постпродукцију и графички дизајн. Наша мала радионица покретних слика, како волим рећи за Инвенио Филмс, за ових седам година колико постојимо, продуцирала је и снимила заиста велики број музичких спотова. Све је почело са Зузи Зу, потом је дошла сарадња са Алмом Чарџић, па са Халидом Бешлићем, „Црвеном јабуком“, групом „Пилоти“, Шерифом Коњевићем, Игором Вукојевићем, групом „Комуна“, Емином Туфо… Према платформи Yоутубе, најгледанији спот који смо радили је „Романија“ Халида Бешлића, који до сада има готово 18 милиона прегледа- говори Далибор те додаје да би му у сфери видео продукције изазов био сарадња са неким из роцк н’ ролл миљеа, попут „Парног ваљка“, „Бајаге и Инструктора“, „Лета 3“ или Џибонија.