Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на подручју Кнежева неопходан је опрез због јаких удара вјетра, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, осим граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Привремено су затворени сви гранични прелази за погранични саобраћај између Хрватске и БиХ: Свилај, Гејковац, Пашин Поток, Боговоља, Кордунски Љесковац, Личка Калдрма, Били Бриг, Аржано Пазар, Дворине, Цера, Јовића Мост, Себишина, Сливно, Подпролог, Унка, Вуков Кланац, Имотица, Слано, Козарска Дубица, Габела Поље.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе са боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Улазак страним држављанима у БиХ због пословних обавеза дозвољен је само ако имају потврду о негативности теста на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова, као и позивно писмо компаније коју долази да посјети.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила. За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе Клобук.

У Републици Српској од 22 до пет часова на снази је забрана кретања.

На територији Српске особама старијим од 65 година кретање је дозвољено сваки дан од седам до 13 часова.