Фризери и стилисти најавили су неколико трендова који ће обележити лето 2020, а могли би да утеше чак и оне које су у изулацији попустиле пред искушењем и саме себи одсекле косу или шишке.

Равне шишке

Стилиста и фризер Филип Депејрот предвиђа повратак тренда шишки, али уз неколико правила. Каже да, иако шишке добро изгледају на свим облицима лица, треба се консултовати с фризером око стила који одговара текстури ваше косе.

“Ако имате јако танку косу, кратке шишке неће добро изгледати”, истакао је. Исто важи и за “наелектрисану” косу. “Сигурно не желите да вам лети због влаге шишке изгледају као да сте их натапирали”.

Коврџе са шмеком седамдесетих

Недавно је на свом Инстаграм профилу Селена Гомез објавила селфи са степенастом коврџавом фризуром надахнутом трендовима седамдесетих, а стилисткиња Амбер Мејнард Болт из Лос Анђелеса каже да ће управо таква фризура овог лета бити хит.

“Модерне неуредне шишке одлично изгледају на различитим типовима косе”, каже Болт и додаје да се тако наглашавају кључне кости. Објаснила је и да се оваква фризура може направити на више начина, стављањем више слојева косе у предњи део или разбацивањем праменова по целој глави. Још један велики плус је што је ову фризуру врло једноставно обликовати, а Болт за текстуру препоручује употребу регенератора који се не испире или регенератора у спреју са морском водом.

Лоб

Болт предвиђа и да ће овог лета опет у тренду бити “лоб”, што је заправо дужа варијанта популарне “боб” фризуре.

Стилисткиња Сали Хлешбергер је прицизирала да лоб подразумева да коса дође до између браде и рамена, и да може да пада “у квадрат” или у “А облик”.

“Код ове је фризуре сјајно што она одлично изгледа на свима, без обзира имате ли дугачко, округло или овално лице”, истакла је.

Тупи боб

Чед Вуд, представник бренда Феккаи, предвиђа и повратак “тупог” боба који оштро пада на браду. Након што је већина била у изолацији, Вуд мисли да ће многи желети да испробају неке драматичније фризуре, а строги боб је дефинитивно једна таква.

“Ова фризура ублажава вилицу и уноси више симетрије на лице”, каже он и додаје да, мада је тип фризуре строг, можете на делу косе направити и неуредне коврџе за мало више текстуре.

Шишке на страну

Многи су овог пролећа сами секли шишке и њихово ће исправљање бити чест захтев”, рекао је Вуд. У том контексту, фазон шишки на страну је добро решење, јер омогућава да “уради сам” шишке порасту, без фокуса на њима.

Такође, каже Вуд, дуге шишке и фризуре које прекривају једну страну лица изгледају сјајно на свим облицима.

Кратка и полудуга коса

Депејрот очекује и да ће многи сад желети фризуре око којих “нема пуно гњаваже”.

“Кратка коса и она средње дужине најлакше се суше на ваздуху, а могу имати забавне комбинације које се лако одржавају. Теже је сушити и обликовати дужу косу, осим ако је вежете у реп”, рекао је фризер који за обликовање препоручује пену, која коси даје и волумен.