Јавно комунално предузеће „Соколац“ је са доласком лијепог времена, кренуло у реализацију уређења градских површина, споменика, паркова и улица. Са циљем уљепшавања града, данас је засађено више врста украсног цвијећа.

Директор ЈКП „Соколац“ Дејан Томић је истакао да је посађено квалитетно цвијеће и да ће оно град Соколац учинити љепшим и пријатнијим за све суграђане.

– Ову акцију спроводимо сваког прољећа када дође лијепо вријеме и када процијенимо да неће бити мразовитих дана, да би садни материјал могао опстати.. Засадили смо веће количине ружа и осталих украсних биљака – додао је Томић.

Према његовим ријечима, украсни садни материјал засађен је код Централног споменика погинулим борцима одбрамбено – отаџбинског рата испред зграде Општине, украшен је плато код Фонтане, уређене су улице Цара Лазара и „9.јануар“, као и простор око стадиона „Бара“.

Замолио бих становништво, да обрате пажњу, да не уништавају цвијеће, како би шаренило града сачували током цијеле године – апеловао је Томић.

Уређењу зелених површина, ЈКП „Соколац“ је приступило одмах након завршетка зимске сезоне, а активности су биле усмјерене на уклањање комуналног отпада комплет града.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.