Инстаграм је својим корисницима омогућио истовремено брисање 25 коментара одједном и дозволио им да блокирају или ограниче више профила истовремено. У циљу да корисницима створи “позитивно окружење”, посебно када су у питању особе са већим бројем пратилаца, Инстаграм је почео тестирање поменутих опција.

Оне би корисницма требало да понуде више контроле над могућношћу да их неко други може таговати и поменути у свом посту. Тако ће корисници моћи да изаберу да ли желе да их сви или само корисници које они прате могу означити, поменути у коментару или сторy-ју, или да то нико не може да уради. Та опција биће доступна у подешавањима приватности.

Инстаграм, такође, тестира и могућност “пиновања” коментара на врх поста. Корисници могу да “пинују” више коментара, што такође даје могућност креаторима садржаја да позитивне коментаре истакну у први план, пише The Verge.

Нове опције ће бити најкорисније особама са великим бројем пратилаца које би могле да буду потенцијалне жртве претњи или злостављања. Ипак, из Инстаграма тврде да им је циљ и “борба против онлајн насиља” чија жртва могу бити сви, а не само инфлуесери.

Инстаграм и Фацебоок недавно су уклонили милионски садржај са својих платформи, управо због злостављања и узнемиравања које су пријављивали корисници. Инстаграм, међутим, новим променама жели да делиује превентивно и да упозори кориснике на “потенцијално увредљиве описе фотографије и видеа који постављају”, за шта се користи и посебан филтер, преноси Телеграф.