Одвијање саобраћаја на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос је редовно, а и на граничним прелазима нема задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, те је на тим локацијама пролазак возила регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Радови се изводе на ауто-путу Бањалука-Прњавор гдје је у току градња звучног зида, на улазу у Прњавор због изградње кружног тока, на путевима на подручју Котор Вароша, на путу Приједор-Козарац на локалитету Калате, на дионици од Которског према Добоју, те путним правцима Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

У току су радови и на регионалним путним правцима Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Црна Ријека-Бјелајце, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, те Прибој-Лопаре, те Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ радови су и даље актелни у тунелу Врадук на магистралном путу код Зенице, обустава саобраћаја је кроз тунел Орманица на путу Сребреник-Орашје и у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф. Возила су преусмјерена на алтернативне правце и обилазнице.

Због санације моста преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, саобраћа се наизмјенично, а због санације моста преко ријеке Љубине, на путном правцу Олово-Семизовац, возила иду обилазницом у непосредној близини.