Ана Нешковић са Сокоца, која се истакла по успјеху у наставним и ваннаставним активностима, изабрана је за ученика генерације у локалном Средњошколском центру „Василије Острошки“, рекао је директор ове установе Мирослав Максимовић.

Максимовић је нагласио да ученици овог средњошколског центра сутра и прекосутра, 10. јуна, бране свој матурски рад – онлајн, путем група на „Вајберу“, у јунском испитном року.

– Издавање диплома за ове ученике планирано је за понедјељак, 15. јун – најавио је Максимовић.

Он је истакао да у завршним разредима овог средњошколског центра има 83 ученика у школи на Сокоцу и 16 у Подручном одјељењу на Хан Пијеску.

Максимовић је нагласио да, према плану уписа у школску 2020/2021. годину, у овом средњошколском центру могу бити уписана укупно 144 ученика у шест одјељења.

Он је навео да је у школи на Сокоцу планирано по једно одјељење Гимназије – општег и информатичко-рачунарског смјера.

– У струци шумарство и обрада дрвета планиран је упис једног одјељења шумарских техничара, а у струци економија, право и трговина једно одјељење економски техничар у школи на Сокоцу –рекао је Максимовић.

Максимовић је навео да је у Подручном одјељењу Средњошколског центра „Василије Острошки“ на Хан Пијеску за наредну школску годину планиран упис једног одјељења Гимназије, општег смјера, те у струци шумарство и обрада дрвета једно одјељење шумарских техничара.

Он је подсјетио да се у прве разреде ове школе ученици могу уписати у јунском року од 15. до 26. јуна и у јулском од 6. до 17.јула.

Ученик генерације Средњошколског центра „Василије Острошки“ за школску 2019/2020. Ана Нешковић рекла је да је чини срећном то што су професори препознали њен велики труд током школовања и што су је на крају наградили за успјешан рад.

Осим одличног успјеха током школовања, Ану је, како каже, највише привлачила математичка секција, те је донијела више награда са општинских и регионалних такмичења из тог предмета.

Ана је, судећи по наградама на општинским и регионалним такмичењима средњих школа, била међу најбољима и из руског и енглеског језика, а у слободно вријеме се бавила плесом и играла кошарку.

Нешковићева планира да упише Електротехнику у Новом Саду или Источном Сарајеву, јер своје даље школовање види у тој области, која доноси напредак заједници и њој као младом човјеку.