Дуж ријеке Саве, на подручју Бањалуке, те у вишим предјелима на западу, у централним крајевима Републике Српске и горњем Подрињу јутрос је смањена видљивост због магле, а коловози на овим дионицама су влажни и клизави.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се, сваки дан осим недјеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова, а изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Дрињача-Милићи-Власеница због радова.

Због санације клизишта на дионици магистралног пута Приједор-Козарац локалитет Калате, саобраћај се одвија двосмјерно, успорено, обилазницом која се налази уз магистрални пут и регулисан је привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, гдје радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању од максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на реконструкцији пута и другог моста, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац у мјесту Турић Просјек актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због извођења деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, мјесто Клакар Доњи, у времену од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због извођења деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту МСП “Горњи Божинци” од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

У току је изградња мини хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/, на територији општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком, уз семафоре.

Измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош-Ободник гдје су у току су радови и на изградњи мини хидроелектране.

У току су и радови на регионалном путу дионица Шековићи-Цапарде, а саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Федерацији БиХ данас почиње санација моста на петљи Блатуша, код Зенице, због чега ће на овој петљи за саобраћај бити затворена трака за излаз из насеља Блатуша према Сарајеву.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори.

Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус ковид-19, не старији од 72 часа.

Улазак у БиХ је дозвољен и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.