Саобраћај је јутрос слабог до умјереног интензитета на свим путевима у Републици Српској, док у Федерацији БиХ магла смањује видљивост на дионицама у долинама Лашве и Спрече, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На граници је појачан саобраћај на прелазима Градишка и Доња Градина на излазу из БиХ према Хрватској. На осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Релацијом Приједор-Нови Град-Костајница-Козарска Дубица-гранични прелаз Доња Градина до 16.00 часова данас ће се кретати ванредни превоз, па се возачи моле да буду стрпљиви и да се придржавају упутства полиције и техничке пратње.

На магистралном путу Љубиње-Трновица-Требиње сутра почињу радови због чега ће бити измјењен режим одвијања саобраћаја. Предвиђено је да радови трају до 1. августа.

Радови сутра почињу и на подручју Бањалуке у оквиру пројекта „Проширење дистрибутивне мреже питке воде и мреже за прикупљање отпадних вода“ у мјесту Радосавска, па ће због тога измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Бањалука-Стари Мајдан. Планирано је да радови трају до краја јула.

Санациони радови актуелни су на ауто-путу Бањалука-Прњавор, на улазу у Прњавор, на подручју Котор Вароша, затим од Шешлија према Добоју, те дионицама Приједор-Козарац, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, Црна Ријека-Бјелајце, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице и Прибој-Лопаре, као и на путном правцу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

У ФБиХ и даље су актуелни радови кроз тунел Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, а саобраћај преусмјерен на друге правце.

Успорено се због радова на мостовима саобраћа у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, на магистралном путу Олово-Семизовац, у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ и на дионици Ливно-Каменско.

И даље су актуелни радови у тунелу Врандук код Зенице, гдје је на снази измјена саобраћаја, а у току је и санација моста на петљи Блатуша код Зенице.

Из АМС-а подсјећају да је због радова обустављен саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи на граници са Црном Гором, а возила су преусмјерена на друге граничне прелазе.