У Републици Српској данас почиње реконструкција магистралног пута Љубиње-граница Републике Српске /Трновица/-Требиње, због чега ће на овој дионици бити измијењен режим саобраћаја, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Из АМС наводе да је предвиђено да радови трају до 1. августа и моле возаче да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Такође, данас почињу радови у оквиру пројекта „Проширење дистрибутивне мреже пијаће воде и мреже за прикупљање отпадних вода“ у мјесту Радосавска, због чега ће бити измијењен режим саобраћаја на магистралном путу на дионици Бањалука-Стари Мајдан до 27. јула.

Од данас на путним правцима Мел Станић Ријека-Мел Каруше /до 15. јула/, Мел Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац /до 20. јула/ и Доње Леденице-Црквина-Шамац /до 20. јуна/ кретаће се ванредни превоз, па се возачи моле за опрезнију вожњу на овим путевима и да поштују упутства лица из пратње.

Због радова на изградњи звучног зида, измјењен је режим саобраћаја на дионици аутопута Бањалука-Прњавор до 25. јуна.

На магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова због деминерских радова.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, /мјесто Клакар Доњи/, од 8.15 до 15.05 часова радним данима долази до повремених обустава саобраћаја у интервалима од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Санациони радови актуелни су на ауто-путу Бањалука-Прњавор, на улазу у Прњавор, на подручју Котор Вароша, затим од Шешлија према Добоју, те дионицама Приједор-Козарац, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице, Црна Ријека-Бјелајце, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Угљевик-Главичице и Прибој-Лопаре, као и на путном правцу Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

На магистралном путу на дионици Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ и даље су актуелни радови кроз тунел Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због чега је саобраћај преусмјерен на друге правце.

Успорено се, због радова на мостовима, саобраћа у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, на магистралном путу Олово-Семизовац, у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ и на дионици Ливно-Каменско.

На магистралном путу Зеница-Немила /кроз тунел Врандук/ од 5.00 до 21.00 час саобраћај се одвија двосмјерно.

Због санације моста у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

Због радова, обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи. За вријеме обуставе, саобраћај је преусмјерен на друге граничне прелазе.

Из АМС подсјећају да је БиХ отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући ако имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона не старији од 72 часа.