У северној покрајини Венето управо је завршено истраживаје, анализарано је више од 60 хиљада тестова на коронавирус

“Вирус ЦОВИД-19 у Италији је мање агресиван и слабије циркулише и оцигледно је да је осетљив на високу температуру”, казе примаријус Роберто Риголи, подпредседник италијанског удружења микробиолога, у разговору за лист “Ил Месаџеро”.

У северној покрајини Венето управо је завршено истраживаје, анализарано је више од 60 хиљада тестова на коронавирус.

Венето је боље прошла током пандемије захваљући чињеници да је међу становништвом масовно спроведено тестирање и трагање за евентуално зараженим.

“Оно што нас очекује са короном, са сигурнођћу нико не може предвидети. Три су могућа сценарија: да се зараза врати, односно да вирус на јесен буде једнако агресиван, али то ми се чини мало вероватним,. Друга варијанта је да се деси као са вирусом Х1Н1, који је такође из групе коронавируса, и другим сличним који су постали добри и чине део вируса који се враћају сваке године у сезони, и трећа да буде као са вирусом САРС који се појавио 2003 и 2004, урадио то што је урадио и нестао.”, рекао је он.

Риголи изражава наду да ће се сценарио око перспективе вируса ЦОВИД-19 одвијати по трећој варијанти, тим пре што је овај вирус је по својој структури веома слицан САРС-у.